Over Zwitserland

 
Zwitserland heeft meer dan 300.000 kleine en middelgrote ondernemingen die de ruggengraat van de economie van het land vormen. Meer dan 1.000 multinationals hebben hun hoofdkantoor in Zwitserland. Een derde van alle banen (3.500.000) is geconcentreerd in slechts een paar grote bedrijven. Een goed functionerend financiël systeem is een integraal onderdeel van de bloeiende economie van het land. (Zwitserse) bedrijven profiteren van een breed aanbod van diverse vormen van krediet tegen een relatief lage rente.

Rijk land…

Zwitserland is een van ´s werelds meest welvarende landen. De financiële sector is een belangrijke pijler van de Zwitserse economie. Haar toegevoegde waarde is meer dan 10% van het BBP. Ondanks de wereldwijde economische crisis is de Zwitserse economie getuige geweest van zeer dynamische groei. Zwitserland is een aantrekkelijke locatie voor werkgevers vanwege een uitstekend aanbod van hoog gekwalificeerde specialisten. Volgens het World Economic Forum is Zwitserland een van de meest concurrerende landen ter wereld. Het heeft een bovengemiddeld vermogen tot innovatie en een aantal van de beste onderzoeksinstellingen ter wereld zijn er gevestigd. Het heeft een efficiënte arbeidsmarkt, duaal onderwijs en een uitstekende infrastructuur. Het dankt haar concurrentie- vermogen aan de sterke financiële sector. Voorts dankt Zwitserland zijn economische succes in grote mate aan haar sterke integratie in de wereldwijde exportmarkten.

Lage rente en een veilig en stabiel land…

Zwitserland heeft zich gepositioneerd als een internationaal knooppunt voor buitenlandse activa als gevolg van haar systeem van rechtszekerheid en sociale, politieke en economische stabiliteit. Het land heeft hiermee de reputatie als veilige haven over de hele wereld, zeker in de huidige tijden van onzekerheid en instabiliteit over de hele wereld, zelfs in Nederland. Zwitserland is de absolute wereldwijde marktleider op het gebied van grensoverschrijdend vermogensbeheer. Zij kent de zogenaamde lump-sum taxation.

Financieel sterk…

Zwitserland is een aangename uitzondering op de regel dat in veel landen (zoals in Nederland) de overheidsfinanciën onder extreme druk zijn gekomen in de afgelopen jaren.

Prijs stabiel…

Het vertrouwen in de Zwitserse munt wordt weerspiegeld in de grote vraag naar Zwitserse frank investeringen en in de constant lage inflatie. De stabiele en veilige munt van Zwitserland steunt de banksector, terwijl de Zwitserse frank tegelijkertijd het bankwezen nodig heeft.
 
 
“Miracles are not contrary to the laws of nature,
but with what we know of these laws.”
 
 
Mont-Blanc Wealth Management Services AG
Baarerstrasse 50
6300 Zug
Switzerland
 
Phone: Richard Crombach CFA (Founder) +41 78 911 0670
Mail: info@mont-blancwms.com